Hírek

2008.08.01. 15:14

Főhajtás a roma áldozatok előtt

A szélsőségek elutasítására és az emlékezés fontosságára szólították fel az egész magyar és európai társadalmat az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) budapesti székháza előtt felszólaló állami vezetők, politikusok pénteken, a roma holokauszt emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen.

BAMA

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke főhajtással tisztelgett a vészkorszak roma áldozatai előtt. Rövid beszédében úgy fogalmazott: a megjelentek főhajtásra jöttek azok előtt, akik a 20. század véres történelmében nem kevesebbet adtak, mint az életüket. A rendezvényen felszólaló miniszterek azt hangsúlyozták, a szélsőséges eszméknek nincs helye sem a magyar, sem az európai társadalomban, és mindent meg kell tenni a kirekesztő eszmék ellen.

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke a társadalom egészének összefogását hirdette, mert mint fogalmazott, a nácik reinkarnációja ma is jelen van közöttünk. Ugyanakkor hozzátette: a cigányságnak nem kell félnie, mert a köztársaság józanul gondolkodó állampolgárai velük vannak.

Szili Katalin -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva