Hírek

2008.08.10. 17:40

Hatvan méterre a földtől

Legveszélyesebb világrekordjukra készülnek a Rippel fivérek. Egyetlen biztosítótársaság sem vállalta a produkció biztosítását, családtagjaik pedig le akarják beszélni őket a mutatványról.

Fábos Erika

A Rippel fiúk tartották már egymást kamionon és száguldó lovas kocsin, és eddig minden sikeres világrekord-kísérletük vadabb és veszélyesebb volt az előzőnél. A következő világrekordról is azt állítják, mindenképpen felülmúl majd minden eddigit. Azt, hogy pontosan mire készülnek ősszel, egyelőre titkolják, de az biztos, ezúttal nem lovak, hanem két óriásdaru szerepel majd a meghökkentő produkcióban. Céljuk, hogy tíz világrekordjuk legyen, ami szintén rekord lesz majd az artisták között.

„A teljesítmény fontos, de az is, hogy ilyenkor az ember legyőzi önmagát, és az óriási öröm – mondta Rippel Ferenc. – A rekorddöntés ötlete négy éve fordult meg a fejünkben. Akkor már több ezer külföldi produkción túl voltunk a világ nagy színpadain, itthon mégsem ismertek bennünket annyira. Mivel ezek a műfajok Magyarországon gyakorlatilag nem léteznek, nem volt más választásunk, mint hogy rekordokat eszeltünk ki.

Először négy éve a kéz a kézben állás világrekordját döntötték meg. Jó szívvel emlékeznek rá, de ma már azt mondják róla, gyerekjáték volt. Tavaly decemberben a Lázár testvérekkel szerepeltek egy lovasprodukcióban. Ez az eddigi legemlékezetesebb kísérlet; a két testvérpárnak kilencezer ember előtt sikerült legyőznie önmagát.

„A legújabb rekordról egyelőre csak annyit árulunk el, hogy szeptember első hétvégéjén, és hatvan méter magasságban kerül rá sor – mondta Rippel Ferenc. – A többi még titok, csak a családtagjaink ismerik a részleteket. Az mindenesetre árulkodó, hogy folyamatosan próbálnak róla lebeszélni minket, ahogy az is, hogy még a hazai legnagyobb biztosítótársaság sem vállalta a produkció biztosítását. Ha sikerül, megyünk tovább. A csapat már most gondolkodik azon, mi lesz a következő hajmeresztő bemutatkozásunk, közben pedig azon is dolgozunk, hogy egy világszínvonalú egész estés show-műsort összehozzunk a hazai közönségnek is.

A Rippel fiúk

Rippel Ferenc (1971. június 14.) és Rippel Viktor (1973. május 26.) nemzetközi hírű magyar artisták. Egyforma testfelépítésük (180 cm, 90 kg) miatt számos különleges produkciót hoztak létre.

A Rippel testvérek szülei szintén artisták voltak, Trio Cortez néven járták a világ színpadait. Négyéves korukban kezdtek szertornázni. 1981-ben felvették őket az Állami Artistaképző Intézetbe. A nyolcéves oktatás után diplomát kaptak, ezt követően felléptek Bulgáriában, a Szovjetunióban, majd Amerikában, a párizsi Moulin Rouge állandó tiszteletbeli tagjai. 1996-ban a párizsi cirkuszfesztiválon elnyerték a zsűri és a közönség díját. 2000-ben Párizsban aranyérmet kaptak a VIII. Nemzetközi Fesztiválon előadott produkciójukért.

A Rippel testvérek szülei szintén artisták voltak, Trio Cortez néven járták a világ színpadait. Négyéves korukban kezdtek szertornázni. 1981-ben felvették őket az Állami Artistaképző Intézetbe. A nyolcéves oktatás után diplomát kaptak, ezt követően felléptek Bulgáriában, a Szovjetunióban, majd Amerikában, a párizsi Moulin Rouge állandó tiszteletbeli tagjai. 1996-ban a párizsi cirkuszfesztiválon elnyerték a zsűri és a közönség díját. 2000-ben Párizsban aranyérmet kaptak a VIII. Nemzetközi Fesztiválon előadott produkciójukért. rippel Legveszélyesebb világrekordjukra készülnek a Rippel-fivérek. Egyetlen biztosítótársaság sem vállalta a produkció biztosítását -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva