Hírek

2008.08.05. 16:58

Jó-e a törvényes háttér a körhinták ellenőrzésére?

Megfelelőnek tartja a vidámparki eszközök és játékok műszaki ellenőrzésére vonatkozó jogszabályokat a Szórakoztató és Vidám Park Vállalkozók Országos Egyesülete. Elnökük szerint a jogszabályi háttér jó, így az ellenőrző szervezet felelőssége, milyen vizsgálatot kezdeményez a játékokon.

BAMA

„Mi és a társszervek a törvény értelmében eldönthetjük, folyadékos, ultrahangos, roncsolásmentes vagy roncsolásos vizsgálatot kezdeményezünk egy eszköznél” – mondta Greznár Attila. Az egyesület elnöke hangsúlyozta, nem igaz, hogy a törvény hiányossága akadályozza meg a teljes körű ellenőrzést. Rajtuk kívül az ÉMI-TÜV SÜD Kft. végezheti el a mutatványos eszközök műszaki ellenőrzését Magyarországon. Ennek a cégnek a vezetője, Madaras Gábor nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy szakmai meggyőződésüknek megfelelően vizsgálják az eszközöket, ezért a minisztériumhoz fordultak. Bajnai Gordon szakminiszter alapos szakmai felülvizsgálatot kezdeményezett ezután.

A töki falunapon egy körhinta két tartóeleme menet közben eltörött a hegesztés miatt, a rajta lévő kabinok szétrepültek. A mentők 17 embert szállítottak kórházba.

Z. H.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva