Hírek

2008.08.28. 09:25

Kínos banki ügy - Ügyfelek adatait kínálták eladásra

A brit adatvédelmi hatóság és a pénzügyi szolgáltatásokat felügyelő FSA is vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy miként juthattak illetéktelen kézbe közel egymillió banki ügyfél adatai.

VGO

Az adatokat tároló számítógépet az Ebayen keresztül kínálták megvételre, és végül 35,88 fontért, azaz alig több mint tízezer forintért talált gazdára. A kínos ügy főként a NatWest és a Royal Bank of Scotland ügyfeleit érinti. Utóbbi cég – Nagy-Britannia második legnagyobb bankja – lépéseket tett az ominózus számítógép visszaszerzésére, hogy igazságügyi szakértők bevonásával megvizsgálhassa az adatok kiszivárgásának körülményeit.

Az eddigi feltételezések szerint az információkat egy Graphic Data nevű cégtől csempészhették ki, amelynek hosszú távú archiválásra adták át adataikat a hitelintézetek. Néhány hónappal ezelőtt a HSBC bank kényszerült arra, hogy elnézést kérjen, mert egy számítógép hibás postai kézbesítése nyomán 370 ezer ügyfelének az adatai kerültek illetéktelenek kezére.

VGO -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva