Hírek

2008.08.27. 15:50

Környezetvédő rockerek

A Teszkó és Szalai Éva című slágerek előadója, Kardos-Horváth János a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjét vehette át a Parlamentben augusztus 20-a alkalmából.

Hegedűs V. Rita

[caption id="" align="alignleft" width="465"] „Elég sokat kritizáljuk a hatalmat - persze politikamentesen -, mert úgy gondoljuk, hogy több olyan intézkedésre lenne szükség, ami a környezettudatos gondolkodást népszerűsíti.”
[/caption]– Az underground zenét elismerik a Parlamentben?

– Biztos, hogy a díj nem kizárólag a személyemnek szól, hanem a Kaukázus zenekaré is, hiszen együtt csinálunk mindent. Másrészt a közönségé, hiszen nagyot sokat segítettek az elejétől fogva. A Parlamentben készítettem a telefonommal egy videót a díjátadásról, amit fel fogok tenni a honlapunkra, és így jelképesen átadom a közönségnek a díjat, mert nekik is szól. Négy éve úgy indultunk, hogy volt, aki a honlapot készítette el, volt, aki tárhelyet adott, alulról építkező mozgalom voltunk, ami az internettel tudott kivirágozni. A mai napig a honlapunkról ingyen letölthetők a dalaink.

– Lelkes környezetvédők is vagytok, nem csak zenészek.

– Elég sokat kritizáljuk a hatalmat - persze politikamentesen -, mert úgy gondoljuk, hogy több olyan intézkedésre lenne szükség, ami a környezettudatos gondolkodást népszerűsíti, elősegíti. Ilyenek például a bicikli utak bővítése, a szennyvíztisztítás kérdése, a szelektív hulladékgyűjtés, és olyan intézkedések, amitől élhetővé válik a bolygónk. Mi még csak huszonévesek vagyunk, ezért tovább leszünk itt ezen a Földön, mint akik most 50 évesen beleülnek a nagyfogyasztású, környezetszennyező városi terepjárójukba. Ha ez eljutott a kormányhoz, és egy ilyen díjjal elismerik, akkor ez jó.

A Kaukázus együttes

2004-ben alakult Tatabányán

Tagjai:

Kardos-Horváth János, ének, gitár, Demeter Zoltán, basszusgitár, Fodor Mariusz, billentyű, Fűrész Gábor, gitár, Toldi Miklós, dob

Lemezeik:

Majdnem Kína, MIR, Amerika nem hazudik, Merte 2004-2008, Szalai Éva

– Mit gondol, a díjátadók ismerik a zenéjüket?

– Az egyik államtitkár megkért, hogy dedikáljam az egyik lemezünket. Rejtélyes, hogy juthatott el hozzá, ugyanis az csak limitált példányszámban jelent meg, szinte csak a rajongóknak és a barátainknak adtunk belőle. Ugyanis egy átcsomagolt, „re-tokos” lemez volt. Egy magazinnak évekkel ezelőtt volt egy olyan DVD melléklete, amin a Derrick sorozat részei voltak láthatóak. Remittendában megmaradt nekik több ezer darab papír DVD tok, Derrick felirattal. A DVD-t veszélyes hulladékként kezeltük, a papírtokra pedig ráragasztottunk egy matricát, és ebbe tettük a tavaszi lemezünket, jelezve, hogy mi újrafelhasználjuk a meglévő dolgokat. Ezt dedikáltam a Parlament folyósólyán.

Tagjai:

Kardos-Horváth János, ének, gitár, Demeter Zoltán, basszusgitár, Fodor Mariusz, billentyű, Fűrész Gábor, gitár, Toldi Miklós, dob

Lemezeik:

Majdnem Kína, MIR, Amerika nem hazudik, Merte 2004-2008, Szalai Éva „Elég sokat kritizáljuk a hatalmat - persze politikamentesen -, mert úgy gondoljuk, hogy több olyan intézkedésre lenne szükség, ami a környezettudatos gondolkodást népszerűsíti.” Kaukázus-kezek -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva