Hírek

2008.08.28. 10:35

Megnövelt jutalmat kap a vízilabdacsapat és a kenupáros

A kormány támogatta Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter javaslatát, miszerint fejenként húszmillió forinttal (az egyéni győzteseknek járó összeggel) díjazzák az olimpiai bajnok vízilabdacsapat és szövetségi kapitánya, Kemény Dénes teljesítményét. A bronzérmes Kozmann György – Kiss Tamás kenupáros is a győzteseknek járó jutalmat kapja.

mti

Daróczi Dávid kormányszóvivő tájékoztatása szerint az eredetileg fejenkénti 12 millió forintos jutalom megnövelését az indokolta, hogy sorozatban harmadszor nyert olimpiát Kemény Dénes együttese. A mintegy 100 milliós többletkiadás fedezetét a kormány átcsoportosítással oldja meg.

A Kozmann György – Kiss Tamás bronzérmes kenupárosnak szintén megemelték a pénzjutalmát, ők a kettesben induló aranyérmesek prémiumát, a fejenkénti 16 millió forintot kapják meg. Ezt az összeget az Önkormányzati Minisztérium keretéből finanszírozzák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva