Hírek

2008.08.14. 18:35

Megunta az indiai Apollo Tyres, otthagyja Gyöngyöst

Az indiai gumiipari társaság, az Apollo Tyres Ltd. úgy döntött, hogy visszavonja a gyöngyösi 200 millió eurós beruházás tervét, és új helyszínt keres a gumigyárnak Magyarországon vagy más európai országban – közölte az Apollo Tyres Ltd. csütörtökön.

BAMA

Az indoklás szerint a zöldmezős beruházással kapcsolatos adminisztratív eljárások váratlan késedelmet szenvedtek. Tájékoztatásuk szerint a vállalat döntésével szükségtelenné válik a beruházással kapcsolatban kiírni tervezett, a helyi lakosságot feltételezhetően megosztó népszavazás is. A Fidesz 2008. május 30-án jelentette be, hogy népszavazást kezdeményez a gumiabroncsgyár építése ellen. Tatár László, a párt önkormányzati frakciójának vezetője akkor azzal érvelt: Gyöngyös és a Mátra környezete annyira túlterhelt, hogy a térség nem visel el újabb szennyező forrást.

Az Apollo Tyres Ltd. arra kéri a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökséget, jelöljön meg olyan alternatív helyszíneket, ahol hatékonyabban mutathatnák meg az általa alkalmazott technológiákat, gyártási rendszereket, miközben a régió lakossága is teljes mértékben részesülhetne a beruházás előnyeiből. Ezzel egy időben megkezdik egy alternatív európai helyszín felkutatását is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva