Hírek

2008.08.23. 06:19

Mennyire szerelmesek a magyarok?

Egyedülálló felmérés készült idén júniusban több európai országban, köztük Magyarországon is arról, vajon mennyire szerelmesek az európaiak, és mint gondolnak a szerelemről.

W. A.

A megkérdezettek válaszai alapján az olaszok a legszerelmesebbek, hiszen 78 százalékuk nyilatkozta, hogy most is szerelmes. E tekintetben mi magyarok sem maradtunk el nagyon, ugyanis 63 százalék táplál gyengéd érzelmeket valaki iránt. A szerelem és a romantika fogalmával természetesen egész Európában mindenhol Franciaország jut az emberek eszébe, még maguknak a franciáknak is. A második szerelmes ország Olaszország, nyilván Velence és a Rómeó és Júlia-mítosz miatt, ezzel a magyarok közel 40 százaléka is egyetért.

Érdekes adat egyébként, hogy állítólag minden második magyar képes első látásra szerelembe esni, mégis az igazi szerelmek számát általában 2-7 között határozzák meg egy életre. Egyébként a magyarok 86 százaléka szenvedett már a szerelemtől, de ez mégsem akadályozza meg őket abban, hogy tovább keresgéljenek. A legtöbben egyébként úgy gondolják, mindenkinek csak egy lelki társa van az életben, és sokak szerint (körülbelül 30 százalék) az igaz szerelem örökké tart.

W. A. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva