Hírek

2008.08.13. 15:18

Mincza-Nébald Ildikó bronzérmes

Mincza-Nébald Ildikó bronzérmet nyert a pekingi olimpia női egyéni párbajtőr versenyében, miután a harmadik helyért rendezett asszóban 15-11-re legyőzte a kínai Li Nát (Li Na).

mti

Cseh László két úszóezüstje után ez volt a magyar küldöttség harmadik dobogós helyezése a kínai fővárosban. Mincza-Nébald, aki a kvalifikációs időszak legvégén biztosította helyét az ötkarikás mezőnyben, remekül vívott egész nap, ennek eredményeként cserélhette athéni negyedik helyét bronzéremre.

Az egyéniben 1999-ben vb-harmadik, 1997-ben és 2001-ben Európa-bajnok vívó a helyosztón a tavalyi világbajnokság ezüstérmese ellen lépett pástra, s bár az első tust ő adta, később úgy tűnt, kissé kedve szegett. Nem találta a megfelelő távolságot, akciói nem ültek, miközben a kínai tetemes előnyre tett szert. 

Amikor 3-8 állt az eredményjelzőn, távolinak tűnt a bronzérem megszerzése, aztán mégis minden egy csapásra megváltozott. Három szép magyar akció következett, és már Li is érezte, még nincs zsebben a mérkőzés. Mincza-Nébald újra lendületbe jött, 11-10-re egyszer még megint a kínai vezetett, onnantól viszont már csak magyar tus született.

A győztes találat után a sisak alól mosolygós arc bukkant elő, pár másodperccel később pedig férj és feleség ölelte egymást a pást mellett. Nébald György korábbi olimpiai bajnok kardozó, a jelenlegi szakági válogatott szövetségi kapitánya is láthatóan komoly izgalmakat élt át a nap során, melyet szép siker zárt le.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva