Hírek

2008.08.12. 09:48

Phelps a halhatatlanok között

Harmadik aranyérmét szerezte a pekingi olimpián Michael Phelps: az amerikai klasszis a férfi 200 m-es gyorsúszás döntőjét 1:42.96 perces világcsúccsal nyerte.

BAMA

A régi rekord ugyancsak az ő nevéhez fűződött 1:43.86-tal, ezt az időt tavaly március 27-én, a melbourne-i vb-n úszta. Michael Phelps legutóbbi győzelmével belépett a sport halhatatlanjainak klubjába, mivel holtversenyben minden idők legeredményesebb olimpikonja lett kilenc ötkarikás aranyérmével – írja az MTI.

A 23 éves amerikai szuperklasszison kívül eddig honfitársai, a szintén úszó Mark Spitz, az atléta Carl Lewis, a finn futó Paavo Nurmi, valamint a szovjet tornász, Larissza Latinyina volt képes kilenc olimpiai elsőségre. Phelps – akinek alapvető célja Spitz egy olimpián, jelesül az 1972-es münchenin nyert hét aranyérmének túlszárnyalása – egyedüli uralkodó lehet, ha a férfi 200 pillangó szerdai döntőjében is diadalmaskodik, és megszerzi tizedik aranyát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva