Hírek

2008.08.29. 11:58

Putyin megvádolta az USA-t

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök keményen vádolt: katonai hírszerzésre hivatkozva a CNN-nek adott interjújában elmondta, amerikai katonák is ott voltak a fronton a grúz offenzívában. Sőt: összekapcsolta a grúz válságot és az amerikai elnökválasztást. Az Egyesült Államok visszautasított minden vádat.

VGO

„Nyilvánvalóan tévesnek” és „irracionálisnak“ nevezte a Fehér Ház szóvivője Putyin vádjait - írja a Neue Zürcher Zeitung. Egyben figyelmeztette Oroszországot: nemzetközi renoméja jelentős csorbát szenvedett. Putyin az interjúban kifejtette: az a gyanúja, hogy „valaki az Egyesült Államokban szándékosan robbantotta ki a válságot azzal a céllal, hogy a helyzet rosszabbodjon és így az egyik jelölt előnyhöz jusson az elnökválasztási küzdelemben“.

Azt nem mondta meg melyik pártra, melyik jelöltre gyanakszik. Ellenben több orosz politikus kifejtette: a republikánusok azt remélik, hogy John McCain pozitívan tud kijönni a grúz válságból. Az amerikaiak szoros kapcsolatban állnak Grúziával; a grúz csapatok több egységét ők képezték ki. Az amerikai kormány tájékoztatása szerint 130 USA-állampolgár tartózkodott a konfliktus kirobbanásakor Grúziában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva