Hírek

2008.08.05. 18:13

Rekordösszegű kártérítést fizettek a biztosítók

A várakozásoknak megfelelően lelassult a hazai biztosítási piac növekedése a második negyedév során. A Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint a piaci társaságok díjbevétele 473,2 milliárd forintot tett ki, ami 8,36 százalékos bővülést jelent a tavalyi 9,5 százalékkal szemben.

BAMA

A húzóágazatnak számító élet üzletág csak 13,1 százalékos növekedést produkált az első két negyedév adatai alapján, ennél gyengébb időszakot utoljára 2004-ben volt képes felmutatni a piac. A befizetések 51,7 százaléka azonban még mindig az életbiztosításokhoz köthető. A félév során számottevően romlott a biztosítási szakma jövedelmezősége, mivel a társaságoknak rekordösszegű, 266,9 milliárd forint értékű kártérítést és szolgáltatást kellett fizetniük partnereiknek. A díjbevételre vetített kárhányad soha nem látott mértékű, 56,4 százalékos lett.

A társaságok június végéig több mint 153 milliárd forintot fizettek ki az ügyfeleknek a lejáró életbiztosítások, és 48,3 milliárdot a kötelező biztosítások után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva