Hírek

2008.08.02. 06:45

Saját életéről írja következő könyvét az üldözött Salman Rushdie

Salman Rushdie könyvet írna az ellene kiadott fatváról, azaz arról a vallási "útmutatásról", amely az író életének kioltására szólította fel a muzulmánokat majd húsz évvel ezelőtt.

BAMA

Ezt annak idején Irán egykori vallási vezetője, Khomeini ajatolláh adta ki, istenkáromlónak bélyegezve a Sátáni verseket, de az alkotó tavalyi lovaggá ütésekor a közel-keleti országban ismét megerősítette egy vallási vezető, hogy az "útmutatás" még mindig érvényben van. A szerző elárulta, hogy nagyon nehéz időszakot élt át az alatt kilenc év alatt, amelyet kényszerű bujkálással töltött. "Sokan bátorítanak rá, hogy írjam meg ezt a történetet és talán meg is teszem" - mondta az író, akit a közelmúltban választottak meg az elmúlt negyven év Booker-díjasai között is a legjobbnak Az éjfél gyermekei című művéért az interneten.

Az indiai származású, Nagy-Britanniában letelepedett író szerint az internet szűkíti a kultúrák közötti szakadékot. "Könnyen előfordulhat, hogy akármilyen banálisnak is gondoljuk, a YouTube vagy a MySpace fogja megváltoztatni a világot" - mondta. Az internet megmutatja az embereknek, milyen lehetne az élet. És ha az elnyomó országokban élők meglátják, ők is azt akarják majd."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva