Hírek

2008.08.16. 06:10

Szombati meglepetés: R.E.M. és Róisín

Szombaton a R.E.M. együttes, Serj Tankian és Róisín Murphy áll a Sziget Nagyszínpadára.

BAMA

Az amerikai banda a nyolcvanas, kilencvenes évek és az ezredforduló intellektuális kulcszenekara. Az 1997-ig négy-, majd háromtagú együttes zenéjében a klasszikus amerikai rock, a folk-rock, az art-rock, az art-punk és a poszt-punk, érzékenység és erő keveredik. Sőt, mára már nem őket próbálják begyömöszölni különböző stílusirányzatok skatulyájába, hanem hozzájuk hasonlítanak másokat.

Előttük hat órától Róisín Murphy szórakoztatja a közönséget. Az Egyesült Királyságból érkező énekesnő öt éve már bemutatkozott a Szigeten a Molokóval, a kortárs popszíntér egyik legsajátosabb formációjában. Az ír származású Murphy időközben szólókarrier építésébe fogott, és bejött neki. Mostanra popikonná vált.

Murphy után a világ egyik legnépszerűbb rockzenekara, a System of a Down frontembere, Serj Tankian lép fel. A libanoni születésű rocksztár sokféle dologban kipróbálja magát, avantgárd produkciókban vesz részt zenekarán kívül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva