Hírek

2008.08.30. 15:43

Talmácsi az első helyről rajtol

A 125 kcm-esek között szereplő Talmácsi Gábor az első helyről rajtol vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján, Misanóban.

mti

Az Apriliával versenyző vb-címvédő magyar motoros 1:43.729 perc alatt teljesítette leggyorsabb körét a szombati időmérő edzésen  a 4,226 km-es pályán. Talmácsi Gábor ezzel pályafutása kilencedik pole pozícióját szerezte meg.

A második rajtkockából a brit Bradley Smith, míg a harmadikból a spanyol Pol Espargaro startol vasárnap. A magyar pilóta végig kitűnően teljesített, a riválisainak szinte esélye sem volt arra, hogy megszorítsák. Talmácsi már a  kvalifikáció elején ráijesztett a többiekre egy 1:44.442 perces köridővel, majd fokozatosan faragott le ebből és a nyolcadik körben már 1:43.762 perc alatt robogott körbe. A hajrában pedig még rá is tett egy lapáttal és végül magabiztosan szerezte meg az első rajtkockát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva