Hírek

2008.08.28. 10:50

Talmácsi bízik a misanói győzelemben

A 125 köbcentiméteresek között a pontverseny negyedik helyezettjeként várja a vb-címvédő Talmácsi Gábor a gyorsaságimotoros-világbajnokság péntektől vasárnapig Misanóban sorra kerülő San Marinó-i Nagydíját.

mti

A Bancaja Aspar csapat Apriliával versenyző magyar pilótája a legutóbbi futamon, a cseh GP-n, Brnóban veszítette el harmadik pozícióját, miután csak a negyedik helyen végzett. A vb-pontversenyt a francia Mike Di Meglio (186) vezeti az olasz  Simone Corsi (142) előtt, Talmácsi pedig mindössze 4 ponttal marad el a német Stefan Bradltól (126 p). Ez azt jelenti, hogy a magyar motorosnak, aki jövőre már egy kategóriával feljebb, a 250 köbcentisek  között folytatja, összetettben csak a harmadik, esetleg a második hely megszerzésére van reális esélye. A vb-cím megvédése valóságos csoda lenne, ám a technikai sportokban történt már hasonló.

– Nagyon szeretnénk, ha Gábor sikeres szerepléssel zárná az utolsó előtti európai futamot. San Marino után négy tengerentúli viadal következik, majd a záróverseny lesz újra itt a kontinensen, Valenciában – mondta Stefano Favaro, Talmácsi  menedzsere.

Egy kisebb technikai változtatást is végrehajtottak az Aprilián és nagyon bíznak abban, hogy ennek eredménye a versenyen is tükröződni fog.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva