Hírek

2008.08.31. 16:53

Tizenegy eurócentet kapnának a termelők

Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter 11 eurócentes ajánlatot tett Vásárosnaményban az alacsony felvásárlási ár miatt hat napja demonstráló almatermelőknek.

H.M.

„Azért, hogy a valóban elfogadhatatlan 8 eurócentes minimumról elmozduljon az ár, a kormánynak, a feldolgozóknak és a termelőknek egy-egy eurócentet be kell vállalniuk a megegyezés érdekében" – mondta a tárcavezető a két szabolcsi feldolgozó üzemet továbbra is blokád alatt tartó gazdálkodók nagygyűlésén, amelyen mintegy négyszázan zsúfolódtak össze a város művelődési központjában.

A miniszter hozzátette: kedden délelőtt a feldolgozókkal, délután pedig a termelőkkel tárgyal, s reméli az esti együttes megbeszélésen eredményre jutnak a felek és végre megkezdődhet az almaszüret.

Mindeközben felhagytak a szabolcsi almatermelők az újabb blokád szándékával: hétfőtől akarták ellehetetleníteni a Rauch Hungária Kft. nyírmadai feldolgozó üzemét. A cég ugyanis bejelentette, hogy amíg nem egyeznek meg a gazdákkal, addig felfüggeszti az ipari alma felvásárlását. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szeptember elseje és tizenötödike között tervezett demonstrációt a léalma alacsony felvásárlási ára miatt a Rauch nyírmadai feldolgozó üzeme elé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva