Hírek

2008.08.22. 17:12

Tíznél kevesebb város versenghet az indiai gumigyárért

Az eddig jelentkező 44 városból kevesebb mint 10 szerepel azon a kínálati listán, amelyet az ITD Hungary állított össze az Apollo Tyres gumiipari beruházása számára.

A. V.

Tíz város szerepel azon a kínálati listán, amelyet az ITD Hungary állított össze az Apollo Tyres gumiipari beruházása számára."A helyszínek mindegyike legfeljebb egy óra alatt autópályán megközelíthető a fővárostól" - mondta Kékesi Katalin, az ITDH sajtófőnöke a távirati irodának. A listán szereplő városokkal, azaz a potenciális magyarországi helyszínekkel folyamatos az egyeztetés. A további részleteket az ITD Hungary üzleti titokként kezeli.

"A városok adottságait az ITD Hungary összevetette az Apollo Tyres igényeivel, az ezeknek leginkább megfelelő települések felkerültek az elkészült ajánlati listára" - mondta a sajtófőnök. Hozzátette: eddig 44 város jelezte az ITD Hungarynek, hogy örömmel látnák térségükben az Apollo Tyres beruházását.

Mit szól hozzá?

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke: Gyöngyösön április végén zárt testületi ülést tartottak, ahol úgy akarták megkötni az előszerződést a gyárral, hogy a nyilvánosságot erről nem tájékoztatták. Az Apollo vezetősége már a Fidesz népszavazási kezdeményezése előtt azt mondta Újdelhiben, a beruházás csúszni fog egy évet.

Nyakó István, az MSZP szóvivője: A Fidesz alelnöke vagy nem olvasta a beruházó közleményét, vagy szándékosan hazudik. Azt erősíti meg ugyanis az indiai beruházó, hogy a Fidesz Gyöngyösön és az egész országban beruházásellenes politikát követ. Nem a helyi Fidesz ötlete volt a boszorkányüldözés, Orbán Viktor pártelnök utasítását követték.

Az Apollo először Gyöngyös közelében kívánta felépíteni 200 millió eurós abroncsgyárát, sőt meg is kötötte az ezzel kapcsolatos előszerződést a város vezetésével. Később azonban népszavazást kezdeményezett a beruházás ellen a Fidesz helyi önkormányzati frakciója. Végül augusztus közepén az indiai cég úgy döntött, visszavonja a gyöngyösi beruházás tervét, és új helyszínt keres a gumigyárnak Magyarországon, vagy más európai országban. A magyar kormány jelezte: új helyszíneket javasol az indiai cégnek.

Nyakó István, az MSZP szóvivője: A Fidesz alelnöke vagy nem olvasta a beruházó közleményét, vagy szándékosan hazudik. Azt erősíti meg ugyanis az indiai beruházó, hogy a Fidesz Gyöngyösön és az egész országban beruházásellenes politikát követ. Nem a helyi Fidesz ötlete volt a boszorkányüldözés, Orbán Viktor pártelnök utasítását követték. Apollo -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva