Hírek

2008.08.19. 14:19

Újabb három kajak-kenus egység a döntőben

A hétfői négy után kedden újabb három magyar egység biztosította a helyét a döntőben a pekingi olimpia síkvízi kajak-kenu viadalán. A sportág második versenynapján az 500 m-es előfutamokat rendezték.

BAMA

A nőknél egyesben a vb- és Eb-címvédő Kovács Katalin magabiztos  produkcióval nyerte versenyét és lapátolta be magát ezzel a szombati  fináléba, majd bő egy órával később Janics Natasával párosban  megismételte ugyanezt a teljesítményt, így a duó megtette az első lépést a remélt címvédés felé.

A férfiaknál egyedül az 1000 m-en már szintén döntős Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajakpáros tudta egyenes ágon kvalifikálni magát a végjátékba, miután harmadikként ért célba a fehéroroszok és a spanyolok mögött. Vereckei Ákos (K–1), Vajda Attila (C–1) és a Sáfrán Mihály, Sáfrán Mátyás duó (C–2) csütörtökön, a középfutamban harcolhatja ki a legjobb kilenc közé kerülést. Vereckei számában nem is lehetett egyenes ágon továbbjutni (a magyar klasszis azért megnyerte futamát), a kenusoknál pedig egyesben csak az első, míg párosban az első három hely ért finálét, s miután Vajda csak negyedik, a Sáfrán testvérek pedig hatodik helyen értek célba, csütörtökön újra vízre kell szállniuk a döntőért.

Szerdán az 1000 m-es középfutamokat rendezik a Sunji  regattaközpontban, magyar részről Benkő Zoltán (K–1) és a Kozmann  György, Kiss Tamás kettős (C–2) lesz érdekelt. Angyal Zoltán szövetségi kapitány elégedetten értékelte az első két nap magyar vonatkozású történéseit: „Az első akadályokat mindenki sikerrel vette, persze tudtuk,  hogy lesznek olyan számok, ahol nagyon nehéz dolguk lesz a  versenyzőinknek, gondolok itt Vajda Attilára 500 egyesben és a két  kenupárosra – mondta az MTI érdeklődésére a szakember. – Ezzel együtt nagyon bízom abban, hogy a középfutamból ezek az egységek is  kiharcolják majd a döntőbe jutást, elkeseredésre semmi okuk. A kajak  egyeseknél tegnap tetszett Benkő Zoltán teljesítménye, és ma Vereckei  Ákos is szépen ment az időt, a technikát és a taktikát tekintve is, így azt gondolom, számukra nem okoz majd gondot a második forduló.”

Angyal hozzátette: örül annak, hogy a szép végső eredmény reményét magukban hordozó egységek – így a nők, valamint Vajda és a  Kammerer, Kucsera páros 1000 m-en – remek produkcióval rukkoltak ki  az első két nap során, s bízik a hasonló folytatásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva