Hírek

2008.08.28. 16:32

Újabb sebességrekord az autópályán

Újfent sebességrekordot döntött egy autós az M30-as autópályán, óránként 214 kilométeres sebességgel száguldott, amikor a traffipax bemérte - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t csütörtökön.

mti

Az M30-as autópálya hejőkeresztúri pihenője térségében készült a célfotó a száguldozó autósról, sebessége a megengedett óránkénti 130 helyett 214 kilométer volt - tájékoztatott Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A fotót elküldik az autósnak, egy 150 ezer forintos közigazgatási bírságról szóló csekkel egyetemben - tette hozzá, megjegyezve: a jelentős közlekedési kockázattal járó agresszív gyorshajtással szembeni folyamatos kampány, illetve annak részeként  a sebességtúllépés ellenőrzésére irányuló országos TISPOL akció tapasztalatai még nem mindenkinél értek célba.

Augusztus 19-én ugyancsak az M30-as autópálya hejőkeresztúri pihenőjénél akadt lencsevégre egy száguldozó, aki Miskolc irányába a traffipax mérője szerint 210 kilométer óránkénti sebességgel haladt, az autós 120 ezer forintra büntették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva