Hírek

2008.08.09. 19:45

Újabb világháborús bombát találtak

A helyszínen hatástalanították és felrobbantották azt a bombát, amelyet szombat kora délután találtak a fővárosban.

Boda V.

A FAB 100-as típusú, 100-110 kilogramm súlyú, 70-80 centiméteres romboló bombát a budai alsó rakparton találták építőmunkások, akik azonnal értesítették a tűzszerészeket. A rendőrség 17 óra után lezárta a területet: a kiürítés a Margit hidat teljes egészében, az Árpád fejedelem útjának a híd felé eső, az Üstökös utcáig tartó részét, valamint a Bem rakpartnak a 49-es és 56-os házszám közötti részét és a budai alsó rakpart egy részét érintette.

A helyszín közeli lakóházakból senkit sem kellett kitelepíteni, a rakparton található házak lakóit csupán arra kérték, hogy ne tartózkodjanak lakásuk Duna felőli oldalán. „Mindössze 15-20 lakót kellett a rendőröknek figyelmeztetnie, mert a környéken főleg irodák vannak, ahol szombaton senki sem dolgozott” – tudtuk meg Unger Páltól, a Budapesti Rendőr-főkapitányság helyszínen tartózkodó sajtóügyeletesétől. A bombát fél hétkor emelték ki a Dunából daruval, majd negyed órával később kiszerelték és a helyszínen hatástalanították a bomba gyújtószerkezetét. A forgalmi rend nem sokkal a kordonbontás után helyreállt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva