Hírek

2008.08.20. 19:57

Újra szólt a dzsessz a Művészetek Palotájában az ünnepen

Az elmúlt három évben kialakult hagyománynak megfelelően a Művészetek Palotája idén is ingyenes zenei programmal, minőségi dzsesszmuzsikával köszöntötte a nemzeti ünnepet.

BAMA

A Fesztivál Színházban, az előcsarnok különböző pontjain, a Ludwig Múzeum felőli oldalon felállított kisszínpadon és az épület előtti nagyszínpadon a magyar dzsesszélet több nemzedéke és számos stílusirányzata képviseltette magát – a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem növendékeitől a „nagy generációhoz” tartozó Vukán Györgyig, Berkes Balázsig és Kőszegi Imréig, illetve a harmincas-negyvenes évek örökzöldjeitől a cool dzsesszen és a bebopon át a modern mainstreamig.

A fellépő formációk magját ezúttal is két hagyományos dzsessztrió, a Vukán György nevével fémjelzett The Super Trio és a Gyárfás István Trió alkotta, hozzájuk csatlakoztak a szólisták, akik az este folyamán „körbejárták” a helyszíneket, vagyis több különböző zenekarral is színpadra léptek. A klarinétos-szaxofonos Finok Zoltán együttese, a Jazz Steps az amerikai és az európai swingkorszak klasszikus slágereit elevenítette fel. Az ünnepi dzsesszmuzsikát este nyolctól a Police Big Band koncertje zárta, amelyen Duke Ellington és Sammy Nestico közismert szerzeményei mellett a zenekarban játszó muzsikusok kompozíciói is felcsendültek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva