Hírek

2008.08.10. 09:35

Ungvári Miklós csupán a vigaszágban reménykedhet

Ungvári Miklós vereséget szenvedett a legjobb 16 között az orosz Alim Gadanovtól a pekingi olimpia cselgáncs küzdelmeinek 66 kg-os súlycsoportjában.

mti

A kecskemétiek kétszeres világbajnoki bronzérmese a kínai Vu Ritubilige és az elmúlt három Eb-n diadalmaskodó grúz Zaza Kedelasvili hosszabbításos legyőzése után, a 16 között Gadanovval találkozott.

Az orosz – éppen az ezüstérmes Ungvári mögött – harmadik lett áprilisban a lisszaboni Európa-bajnokságon. Kettejük párharcában a magyar vezetett 1-0-ra, még a 2001-es Hungária-kupa óta.

A találkozó Ungvári intésével kezdődött, majd miután riválisa a karjára esett, 1-1 lett a kokák állása. A vége előtt 2.47 perccel az egyik oldalbíró kokát ítélt, ám a főbíró nem adta meg, majd a magyar lábfelszedését minősítette vissza jukóról kokára. Közben Gadanov is kapott egy intést, így 2-2-t mutatott az eredményjelző.

Három másodperccel a vége előtt aztán megtörtént a baj: Ungvári földharc közben – a bíró szerint – belenyúlt riválisa ruhaujjába, ezért újabb intés jött, ami már egyben az orosz győzelmét jelentette. A közönség pfújolt a hajrában meglehetősen szokatlan döntés láttán, a kecskemétiek reménysége pedig kezét széttárva, elképedve állt a tatamin.

„Ezt nem hiszem el, szétvet az ideg! Így elszúrni az olimpiámat! Miért tették ezt velem? Egy kézben tartott meccset vettek el tőlem” – tajtékzott a mérkőzés után Ungvári, aki Gadanov újabb sikere esetén a vigaszágon bizonyíthat a folytatásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva