Hírek

2008.08.11. 15:00

Úszók az elődöntőben, Szávay Ági kiesett – összefoglaló

A tőröző Knapek Edina és a sportlövő Sidi Péter olimpiai pontszerző lett hétfőn a pekingi játékokon: a vívó ötödik, a légpuskás pedig hatodik helyen zárt. A női vízilabda-válogatott nyitómeccsén 11-9-re legyőzte a holland csapatot.

mti

A női kézilabdások viszont majdnem kikaptak az esélytelenebb Brazíliától: Tomori Zsuzsanna az utolsó másodpercben lőtt szabaddobásgóllal egyenlített, így lett 28-28. Nem sikerült a bemutatkozás Szávay Ágnesnek, aki 4:6, 6:3, 7:5-re kikapott a 32 közé jutásért a hazai kedvenc Cseng Csiétől (Zheng Jie), így egyesben búcsúzott.

A női tőrözők közül Knapek Edina a negyed-, Mohamed Aida és Varga Gabriella a nyolcaddöntőben búcsúzott. Knapek 5., Mohamed 10., Varga pedig 12. lett.

[caption id="" align="aligncenter" width="400"] A tőröző Knapek Edina és a sportlövő Sidi Péter olimpiai pontszerző lett hétfőn a pekingi játékokon: a vívó ötödik, a légpuskás pedig hatodik helyen zárt. A női vízilabda-válogatott nyitómeccsén 11-9-re legyőzte a holland csapatot.
[/caption]

Úszásban öt világcsúcs is született hétfőn: női 200 m gyorson, női 100 m háton, férfi 100 m mellen, férfi 4x100 m gyorsváltóban, valamint a stafétán belül 100 m gyorson is megdőlt a régi rekord. A magyarok csak a délutáni elődöntőkben voltak érdekeltek. Cseh László 200 m pillangón, Mutina Ágnes 200 m gyorson, Verrasztó Evelyn pedig 200 m vegyesen országos csúcsot ért el, és mindhárman bekerültek a keddi elődöntőbe. Cseh a második, Mutina az ötödik, Verrasztó pedig a 11. helyen. Kiesett viszont Kerékjártó Tamás (200 m pillangó) és Hosszú Katinka (200 m vegyes). Az amerikai úszófenomén, Michael Phelps lett a játékok első kétszeres bajnoka.

A cselgáncsozó Baczkó Bernadett az 57 kg-os súlycsoportban hetedik lett. A magyar szörfösök közül két futam után Gádorfalvi Áron 18., Detre Diána a 22. helyről várja a folytatást.

Van már doppingeset is: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hétfőn bejelentette, hogy Maria Isabel Moreno spanyol kerékpáros fennakadt a vizsgálaton, szervezetében eritropoetint (EPO) találtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva