Hírek

2008.09.01. 13:48

16-16 milliót kap Kozmann és Kiss

A pekingi olimpián nyújtott teljesítményükért a páros aranyérmeseknek járó 16 millió forintot kapják fejenként az 1000 m-en bronzérmes kenus duó tagjai, Kozmann György és Kiss Tamás.

mti

Erről Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke tájékoztatta az MTI-t. Az MKKSZ abból a 19 milliós kiegészítő keretből tudja finanszírozni a pluszjutalmat, amelyet a kormány döntése alapján az Önkormányzati Minisztériumtól kap, bár Baráth megjegyezte, hogy írásban egyelőre még nem kaptak ebben az ügyben tájékoztatást. A két versenyző eredetileg 11,2–11,2 millióra számíthatott volna a harmadik helyért, de mivel Kozmann korábbi társa, Kolonics György július 15-i tragikus halála miatt alig néhány hét felkészüléssel érték el ezt a kiváló eredményt, felemelik az összeget.

Baráth hozzátette: a fennmaradó 9,4 milliót a szövetség saját forrásaiból kiegészíti 15–18 millióval, s ebből a keretből juthat pluszjutalom a Pekingben címét megvédő Kovács Katalin, Janics Natasa kajakpárosnak, Angyal Zoltán szövetségi kapitánynak, a legsikeresebb edzőnek, valamint 15 olyan szakembernek, aki az utánpótlással foglalkozik. Az összeg felosztásáról az elnök és Schmidt Gábor főtitkár az MKKSZ szakmai vezetésével közösen dönt szerdán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva