Hírek

2008.09.29. 12:39

A Fidesz és a KDNP támogatja az adatvédelmi ombudsmanjelöltet

A Fidesz és a KDNP támogatja Jóri András adatvédelmi ombudsmanjelöltet a hétfői titkos szavazáson – mondta Navracsics Tibor, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője hétfőn az MTI-nek, miután a frakciószövetség meghallgatta a jelöltet.

mti

Navracsics Tibor közölte: a meghallgatás során arról is megkérdezték Jóri Andrást, hogy a jelenleg folyó adatgyűjtési ügyben lát-e adatvédelmi problémákat. Mint mondta, a jelölt konkrét álláspontot természetesen nem fejtett ki, de elmondta, milyen megfontolások alapján mérlegel majd. A frakcióvezető elmondta azt is, hogy a Fidesz–KDNP frakciószövetség hétfői ülésén meghallgatta Vékás Lajos professzort is, aki a polgári törvénykönyv (Ptk.) kodifikációs bizottságát vezette, azonban egy ponton váratlanul felmondták vele a megbízási szerződést. Navracsics Tibor szerint azért hívták meg az akadémikust, hogy mondja el a véleményét a Ptk. jelenlegi koncepciójával kapcsolatban, amelyet a kormány beterjesztett a parlament elé. A Fidesz frakcióvezetője azt is elmondta, hogy az úgynevezett Nabucco-bizottságba a Fidesz Balla Mihályt, Balla Györgyöt és Németh Zsoltot delegálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva