Hírek

2008.09.05. 11:24

A filmvilág hírei

A mai hírekben olvashatnak Brendan Fraserről és a 3D technikáról, a verekedős Mark Walhbergről, és a Kínos közelség című thriller egy kivágott jelenetéről.

BAMA

Utazás az új filmforradalom felé
Amikor a korabeli nézők meglátták az Óz, a nagy varázsló első kockáit, szinte kivétel nélkül felkiáltottak meglepetésükben: Hollywood akkoriban egy új technikai csodával, a háromszínű Technicolorral kísérletezett.
A szakértők szerint a nézők elkápráztatásában 1939 óta a következő nagy áttörés a 3D technika elterjedése és egyszerűsödése lesz: a kezdeti próbák és döccenők után elkészült az első, teljes egészében digitális 3D technikával forgatott nagyjátékfilm, az Utazás a Föld középpontja felé (Journey to the Center of the Earth, hazai bemutató: szeptember 4.), de nyomában még ebben és a következő évben jó néhány új 3D-s bemutató érkezik. A háromdimenziós technika nemsokára legalább olyan alapvető feltétele lesz minden mozisikernek, mint a hang vagy a szín.
– Az Utazás a Föld középpontja felé-be mindent belepakoltunk, amit csak lehetett – meséli Brendan Fraser, a főszereplő. – Voltak olyan megbeszélések, hogy csak ültünk az asztal körül, és azon törtük a fejünket, mi az, ami még szemberohanhat, -repülhet, -ugorhat, -zuhanhat a nézővel: nem akartunk semmit kihagyni, amitől ki lehet élvezni a harmadik dimenziót. Öt év múlva talán szimplább ügy lesz egy 3D-s film – de mi most minden őrületet ki akartunk próbálni.

Verekedős Wahlberg
Mi ütött Mark Wahlbergbe? A sztár, aki a Tégla és A mesterlövész után újra egy igazi, digitális effektusokkal bőven ellátott akciófilmben, a Max Payne – Egyszemélyes háború-ban (Max Payne, hazai bemutató: október 30.) harcol a maffia ellen, verekedni akar. Választott ellenfele maga Batman. Egy tévéinterjúja során Wahlberg komolyan bedühödött.
– Ne a bevételi eredmények csatázzanak! – mondta a színész. – Egy az egy ellen mérjük össze, ki a jobb!
A műsorvezető óvatos közbevetése, mely szerint a sötét lovag mégiscsak kitalált figura, nem hozta zavarba a színészt.
– A jelmez mögött azért csak van valahol egy ember! Le a maszkkal meg a jelmezzel. Elég jó kondiban vagyok, fogadok, hogy Max a keményebb pasas. Az idén nincs elvadultabb figura Max Payne-nél a mozikban!

Kínosan közel Samuel L. Jacksonhoz
Van, hogy egy thrillerben is túl sok a feszültség. Samuel L. Jackson új filmje, a Kínos közelség (Lakeview Terrace, hazai bemutató: december 4.) egyik jelenetét a producerek túl feszültnek találták, és ezért vágták ki a moziba kerülő végső változatból. A filmben Jackson Los Angeles-i zsarut alakít, aki – titokzatos okokból – megkeseríti és halálos veszélybe sodorja a szomszéd fiatal pár életét. Egy jelenetben az áldozatot játszó Kerry Washington megpróbálja elcsábítani a Jackson játszotta figurát, ám hamarosan kést ránt, és azzal fenyegeti az éppen csábuló Jacksont.
– Kerry túl sok volt, teljesen bepörgött – emlékszik Jackson a jelenet felvételére. – Nagyon átélte a helyzetet, és eléggé elszállt: a csábítással, aztán a késes résszel is.
A 30 éves színésznő azonban másképpen emlékszik.
– A producerek azt mondták, azért kell kivágni a jelenetet, mert a filmnek ezen a pontján már csak én vagyok az egyetlen normális szereplő: szerették volna, ha engem legalább úgy látnak a nézők, mint aki képes megőrizni a józanságát. Mindegy. Azért jó mulatság volt kést szegezni Samuel L. Jackson gyomrának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva