Hírek

2008.09.23. 16:57

A kormány nem foglalkozott a Malévvel

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő feladata figyelemmel kísérni, hogy a Malév privatizációs szerződését betartják-e a felek – mondta a kormányszóvivő kedden.

mti

Azokat a szerződési feltételeket, amelyeket az AirBridge vállalt, és amelyek mögött fedezet is mutatkozik, a tulajdonosok teljesítik – közölte Budai Bernadett arra a kérdésre, tesz-e a kormány valamilyen intézkedést. A szóvivő szerint, ha a vagyonkezelő bármiféle problémát észlel, akkor az illetékes minisztériumhoz, a tárca pedig, ha szükséges, a kormányhoz fordul.

Arra a felvetésre, hogy sajtóhírek szerint a kormány a több mint 60 millió eurós bankgaranciát szeretné érvényesíteni, Budai Bernadett közölte: az eddigi kormányülések napirendjén semmiféle formában nem szerepelt a Malév ügye.

Moszkvai magyar diplomáciai körökben nem tudnak arról, hogy a Malév ügyében a magyar kormány az orosz kormányhoz fordult volna. Rámutattak azonban arra, hogy a Malév tulajdonosai között nem szerepel a tönkrement orosz AiRUnion szövetség. Az egyetlen kapcsolat, hogy az AiRUnion társaságainak fő részvényesei az Abramovics fivérek, akik közül Borisz Abramovics 49 százalékban a tulajdonosa az Airbridge Kft.-nek. Ez 99,5  százalékban a Malév tulajdonosa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva