Hírek

2008.09.25. 17:27

A rendőrpalota közelében bukott le a korrupt APEH-es

A budapesti rendőrpalota közelében akart kétmillió forintot átadni az egykori rendőrfőkapitány fia egy APEH-es osztályvezetőnek, hogy egy vállalkozó ellen indult vagyonosodási vizsgálat kedvező véget érjen.

V. M.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség munkatársai azonban lecsaptak rájuk. B. Gábort és L. Jenőt a tettenérés után őrizetbe vették, az őket kikérdező ügyészségi nyomozóknak részletes, feltáró jellegű beismerő vallomást tettek. Hivatali befolyással üzérkedéssel és vesztegetéssel gyanúsítják őket, valamint P. Tamás vállalkozót is.

A bíróság a gyanúsítottakkal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az APEH ellenőrzési osztályán belül vizsgálat indult, az 1997 óta ott dolgozó osztályvezetőt azonnali hatállyal elbocsátották. Úgy döntöttek, hogy vagyonosodási vizsgálatot is indítanak a tetten ért L. Jenő ellen. Felülvizsgálnak továbbá minden olyan ügyet, amelyben a vezető döntése alapján nem indult eljárás annak ellenére, hogy az indokoltnak tűnt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva