Hírek

2008.09.11. 08:38

A szép játék kevés, gólok kellenek!

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Svédországban a világbajnoki selejtezőn, pedig játéka alapján lett volna keresnivalója a csapatnak.

BAMA

Ötvenöt percig remekül játszott a magyar válogatott Stockholmban, aztán jött a rövidzárlat. Kim Källström és Samuel Holmen találataira csak a csereként beálló Rudolf Gergely tudott válaszolni az utolsó percben.
A vége 2–1.

[caption id="" align="alignleft" width="465"] Az mérkőzést megelőző edzésen lényegesen vidámabbak voltak a játékosok, mint az elszalasztott lehetőség után - fotó: AFP
[/caption]

Svédország–Magyarország 2-1 (0-0)

Rasunda Stadion, 30 ezer néző, v.: Florian Meyer (német)
gólszerzők: Källström (55.), Holmen (64.), illetve Rudolf (93.)
sárga lap: Ibrahimovic (37.), illetve Gera (34.), Hajnal (87.)

Svédország:
Andreas Isaksson – Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Petter Hansson – Mikael Nilsson, Daniel Andersson, Kim Kaällström, Sebastian  Larsson, Samuel Holmen – Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic (Markus  Rosenberg, 81.)

Magyarország:
Babos Gábor – Szélesi Zoltán, Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Bodor Boldizsár (Dzsudzsák Balázs, 80.) – Vadócz Krisztián, Dárdai Pál (Rudolf Gergely, 70.) – Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Huszti Szabolcs – Torghelle Sándor

Erwin Koeman szövetségi kapitány: „tisztelem a csapatomat, amiért ilyen tartás volt benne. Ez a különbség a nemzetközi elit és a magyar futball között. Amíg az én játékosaim kihagyták a helyzeteket, addig a svédek kihasználták a lehetőségeiket. Ugyanakkor a vereség ellenére úgy gondolom, fejlődött a játékunk”.

A csoportban:

Portugália–Dánia 2-3 (1-0)
g: Nani (42.), Deco (86. 11-esből), illetve Bendtner (84.),  Christian Poulsen (89.), Jensen (92.)

Albánia–Málta 3-0 (1-0)
g: Bogdani (45.), Duro (84.), Dallku (90.)

A magyar labdarúgó-válogatott következő világbajnoki selejtező mérkőzését október 11-én, szombaton játssza Albánia ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva