Hírek

2008.09.25. 14:06

Adatgyűjtési ügy: kérdések a Gyurcsány-blogon

Gyurcsány Ferenc szerint sok kérdés merült fel az adatgyűjtési ügyben, amikre jó volna választ találni, de természetesen csak úgy, hogy mindez végig törvényes, alkotmányos keretek között folyik. Mert nincs és nem lehet olyan érdek, ami a törvényesség, az alkotmányosság fölé helyezi magát.

mti

Erről csütörtöki blogbejegyzésében írt a miniszterelnök. Mint fogalmazott: nehezen fér a fejébe Demeter Ervin folyamatos önleleplezése, hogy amit tesz, azzal mi a szándéka és miért csinálja. Szerinte szerdán világossá vált, hogy a konkrét ügy kapcsán ilyen-olyan módon valakik befolyásolni kívánták az  országos rendőrfőkapitányt. A miniszterelnök a blogjában feltette a kérdést: természetes dolog és elfogadható gyakorlat-e, hogy akik valamilyen ügyben érintettek, és véleményük, tanácsuk vagy éppen kifogásuk van, úgy gondolják, hogy ezt megosztanák a főkapitánnyal?

„Hogy van az, hogy egy képviselő teljes természetességgel beszél arról, hogy saját pártjának egyik riválisáról adatot gyűjtenek? Erről beszél a főkapitánynak, miközben erről senki nem tud. Nem figyelmezteti a másik politikust, nem tesz feljelentést. És egyáltalán, honnan tudhatja egy képviselő, hogy a másikat megfigyelik? Mi erre a logikus magyarázat?” – sorolta kérdéseit a kormányfő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva