Hírek

2008.09.19. 13:52

Aggályos a polgári törvénykönyv módosítása

Több ponton is alkotmányosan aggályosnak tartja a kormány által előterjesztett új polgári törvénykönyvet a Fidesz – mondta Répássy Róbert, a párt jogi kabinetvezetője pénteki sajtótájékoztatóján.

mti

A politikus szerint a gyűlöletbeszédre vonatkozó rész és a regisztrált élettársi kapcsolat szabályozása vet fel alkotmányos kételyeket, ez utóbbi esetében még folyamatban van az alkotmánybírósági eljárás. Emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy káoszt fog előidézni, ha az új törvénykönyvet már 2010. január 1-jével hatályba akarja léptetni a kormány, mert a polgári és a jogi társadalom nem képes ilyen rövid idő alatt elsajátítani az új szabályokat.

Szerinte a rendszerváltás után 20 évvel, egy konszolidált társadalomban nem olyan polgári törvénykönyvre van szükség, amely egy csapásra megváltoztatja az emberek mindennapjait, hanem olyanra, amely az eddig kialakult szokásokat és hagyományokat kodifikálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva