Hírek

2008.09.04. 18:48

Az SZDSZ mégis tárgyalni fog az MSZP-vel?

Gulyás József, az SZDSZ országos tanácsának elnöke arra számít, hogy nem a személyi kérdések kerülnek előtérbe

mti

Ha bármelyik parlamenti párt vezetése érdemi ügyekben tárgyalást kezdeményez, az SZDSZ nem szokott elutasító lenni. Arra számítok, az ügyvivői testület most is támogatni fogja, hogy üljünk tárgyalóasztalhoz
– jelentette ki Gulyás József. Hozzátette: annak viszont nem kíván elébe menni, hogy ennek a tárgyalásnak mik lesznek a legfontosabb tartalmi kérdései.

Az ügyvivő ugyanakkor azt mondta: az SZDSZ számára a jelenlegi belpolitikai  helyzetben nem a személyi kérdések a legfontosabbak.

„Nem az a fő kérdés, Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök vagy sem, hanem az, hogy a kisebbségi kormánynak vannak-e adekvát válaszai, jó reálpolitikai, reálgazdaság-politikai válaszai a helyzetre” – hangoztatta. Mint mondta, szeretnék, ha a kisebbségi kormány ezen az őszön bizonyítaná, hogy van értelme tevékenységének, és azt, hogy egyes törvényjavaslatait támogatni lehet. „Ebben a pillanatban azonban ez még kérdéses” – fűzte hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva