Hírek

2008.09.09. 07:36

Egyéjszakás kalandra hívnak a kísérletező kutatók

Látványos kísérletek sokasága mutatja be a fizika és kémia csodálatos világát, a vulkánok rejtelmeit, a meteorológia titkait szeptember 26-án, az idén harmadszor megrendezendő Kutatók Éjszakáján.

BAMA

Ezen a napon Európa számos országában egy időben zajlanak majd a szórakoztató tudományos rendezvények, amelyek célja a kutatói életpálya és a tudomány népszerűsítése a fiatalok körében. Magyarországon 16 város és egyetem háromszáznál több ingyenes rendezvényére várják az érdeklődőket. „Ezen a napon és éjszakán kutatókkal játszhatunk, s közben bepillantást nyerünk a tudomány misztikus és titokzatos világába” – áll a programsorozatot szervező Tempus Közalapítvány közleményében.

Soprontól Debrecenig rengeteg „észbontó” program várja az érdeklődőket. Győrben a látogatók egy bűntény ügyében nyomozhatnak a tudomány eszközeivel, a szegedi Füvészkertben és a Budai Arborétumban pedig akadályversenyt rendeznek izgalmas feladatokkal. Egerben a résztvevők megismerkedhetnek a növények „intim” életével, az állatok viselkedésével, s kutathatják a csillagos égbolt titkait. Lehet majd robotokkal focizni, s legálisan hackelni, szó esik káoszról, valamint az intelligens lágy anyagról egyaránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva