Hírek

2008.09.03. 15:55

Elfogultsági indítványt nyújtottak be a Fővárosi Bíróság bírája ellen

Újabb jogi lépéseket tettek a pécsi civil szervezetek a Tubes radarmentességének megőrzése érdekében

mti

Elfogultsági indítványt nyújtottak be a Fővárosi Bíróság bírája ellen, valamint új eljárást kezdeményeztek az Alkotmánybíróságnál az építési törvény 2008 júniusában történt módosításainak megsemmisítése érdekében. Az eljáró bíróság szerint az elfogultsági bejelentés a tárgyalás megtartását nem akadályozza meg.

Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője az MTI-nek szerdán elmondta, az elfogultsági indítvány beadásának okai között szerepel a Tubesre kiadott építési engedély törvénysértései miatt a Fővárosi Bíróságon folyó ügyben eljáró bírónő egyik, általuk prejudikációnak vélt megnyilvánulása. Mint emlékeztetett: a bírónő a május 28-án tartott tárgyalás után azt közölte, hogy „a következő tárgyaláson ítélethirdetés várható”.

Álláspontja szerint a bizonyítási eljárás előtti ilyenfajta prejudikáció a tisztességes eljárás elvébe ütközik, s véleménye szerint a bíró jogszabályellenesen nyilatkozott az ügy kimeneteléről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva