Hírek

2008.09.09. 14:37

Elképzelhető, hogy Koeman változtat

Minden magyar játékos egészséges, a kisebb fájdalmak pedig természetesek egy tétmeccs után – mondta Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a svédek elleni világbajnoki selejtező előtt.

BAMA

Hétfő délután a szövetségi kapitány a REAC stadionjában tartotta a szerdai, Svédország elleni vb-selejtező előtti utolsó hazai edzést. A hetvenperces foglalkozáson csapatunk tagjai két csoportban tréningeztek, az egyikbe azok kerültek, akik játszottak Dánia ellen, a másikba pedig azok, akik szombaton nem kaptak lehetőséget. Az edzés után a szövetségi kapitány sajtótájékoztató keretében válaszolt az újságírók kérdéseire.

Erwin Koeman elmondta, hogy valamennyi játékos egészséges, néhányan panaszkodnak ugyan kisebb fájdalmakra, de az ilyesmi tulajdonképpen természetes egy tétmeccs után. A kapitány leszögezte, jó eredményt értünk el Dánia ellen, de hozzátette, azzal is tisztában van, hogy nagy lehetőséget szalasztottunk el azáltal, hogy nem tudtunk gólt szerezni.

Kérdésekre válaszolva Erwin Koeman elmondta, hogy a nyári Európa-bajnokságon a svédek két mérkőzését is a helyszínen látta, és természetesen volt megfigyelő a szombati Albánia - Svédország vb-selejtezőn is. „Szerdai ellenfelünk védelme jó játékosokból áll, a középpályás-sora véleményem szerint közepes, támadói pedig az európai elithez tartoznak. Sokáig 4-4-2-es hadrendben futballoztak, szombaton azonban 3-5-2-es felállást alkalmaztak. Kérdés, ellenünk melyiket játsszák majd: a régi, sikerekhez vezetőt, vagy a most kipróbált, ám még nem igazán eredményeset” – értékelt a mester.

A magyar csapatról Erwin Koeman elárulta, elképzelhető, hogy lesz változás az összeállításban, mert nem mindenki van hozzászokva ahhoz, hogy nemzetközi szinten szerda-szombati ritmusban játsszon meccseket. Nagyon fontos lesz, hogy próbáljuk a lehető legtöbbet birtokolni a labdát, igyekezzünk kreatívan játszani, és a lehetőségek szerinti legjobb eredményt hozni ki a meccsből. Válogatottunk kedden 11 órakor repül Stockholmba, és 19 órakor a szerdán 20.15-kor kezdődő mérkőzés helyszínén, a Rasunda Stadionban tart edzést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva