Hírek

2008.09.25. 12:46

Emléktábla Lantosnak

Tom Lantos egyszerre volt bátor magyar hazafi és hű polgára az Amerikai Egyesült Államoknak – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a februárban elhunyt demokrata párti amerikai politikus tiszteletére állított emléktábla avatásán, csütörtökön, Budapesten.

mti

A Szent István park 25. előtt tartott ünnepségen a miniszterelnök megköszönte az Amerikai Egyesült Államoknak, hogy „befogadta Magyarország fiát, hogy engedte, hogy azzá válhasson, amire képességei és sorsa őt predesztinálta: tehetséges, (...) a világra hatni tudó demokratává. Miközben Tom menekült a fasizmus őrülete elől, később, a XX. század második felében, már új hazájában közéleti szerepet is vállalva, harcosan küzdött a kommunizmus rémségével és emberpusztító realitásával szemben” – fogalmazott a kormányfő.

A megemlékezésen beszédet mondott még Anette Lantos, Tom Lantos  özvegye, Charles Gati politológus, valamint az Egyesült Államok és Izrael budapesti nagykövete.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva