Hírek

2008.09.12. 08:26

Ezer fok a Csalagútban

Péntek reggelre sem sikerült elfojtani a lángokat az Angliát Franciaországgal összekötő Csalagútban, ahol még csütörtökön robbanás történt, majd tűz ütött ki a két bejárat között közlekedő egyik teherszállító vonaton – írja a Hírszerző.

BAMA

A mentőalakulatoknak 32 embert kellett a szervizalagútba menekíteniük, és közülük hatan sérültek meg, többségük füstmérgezést szenvedett.  A lángok elfojtásában részt vevő tűzoltók szerint a tűz nem terjedt tovább az alagútban, de eloltani sem sikerült még, mivel az 1000 Celsius-fokos hőségben nehezen jutnak a tűzfészek közelébe.

A Csalagút illetékesei közölték: az Angliát Franciaországgal összekötő alagút pénteken még biztosan lezárva marad. Londonban, Párizsban és Brüsszelben több ezren nem jutottak el úti céljukhoz. A lángok a brit oldalról Franciaország felé tartó egyik úgynevezett shuttle-járaton csaptak föl. Valószínűleg a vonaton szállított egyik teherautó gyulladhatott ki, de az okot még nem tudták megállapítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva