Hírek

2008.09.09. 18:35

Göncz Markóval tárgyalt

Göncz Kinga külügyminiszter Bukarestben találkozott Markó Bélával, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökével. Azt mondta: Magyarország nagyra értékeli az RMDSZ kormányzati pozícióban folytatott politikáját.

BAMA

Göncz Kinga a magyar közösség érdekérvényesítése és a két szomszédos ország kapcsolatának alakulása szempontjából egyaránt fontosnak tartotta az RMDSZ tevékenységét. Markó Béla szövetségi elnök arról beszélt, hogy az októberben negyedszer megrendezendő román–magyar közös kormányülés a párbeszéd folytatódásának jele.

Ugyanakkor kívánatosnak mondotta a szorosabb együttműködést a környezetvédelemben, a mezőgazdaságban, az élemiszeriparban, az energetikai stratégiában, az infrastruktúra-fejlesztésben, az oktatáspolitikában és a kisebbségpolitikában.

A magyar diplomácia vezetője felhívta a figyelmet az európai uniós fejlesztési alapok közös felhasználására. Calin Popescu Tariceanu miniszterelnökkel folytatott tárgyalásán Göncz Kinga a kormány leghatékonyabb és legjobb minisztereinek nevezte az RMDSZ tárcavezetőit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva