Hírek

2008.09.07. 07:55

Háromdimenziós, mégis lapos film

Verne Gyula klasszikus regényeit előszeretettel dolgozzák fel a filmesek, akár többször is. Az Utazás a föld középpontja felé már 1999-ben is megjelent a filmvásznon, igaz akkor kisebb visszhangot kapott.

Hegedűs V. Rita

Ezúttal azonban nagyobb fokozatra kapcsolt a hollywoodi gépezet, és a sztárok mellett bevetette a háromdimenziós technikát is. Meglepő módon a nagy költségvetésű produkció rendezését mégis egy kezdő szakemberre, Eric Brevigre bízták, akinek ez az első nagyjátékfilmje, eddig csak a Xéna című sorozat néhány részénél ült a direktori székbe. Brevigre igazi hírnevet, mint látványtervező szerzett, hiszen eddig két filmjét is, a Pearl Harbort és a Hookot is Oscarra-díjra jelölték a legjobb vizuális effektusok kategóriában.

A látványban most sem fog senki csalódni, hiszen a film – egyben az első 3D-s egész estés kalandfilm – készítői a technika minden előnyét kihasználták. Korunk nézője is megértheti azokat, akik a mozi őskorában, látva a vásznon a szembe jövő vonatot menekülve felálltak, és kirohantak a teremből. Mi azonban maradtunk, így a mozijegy mellé egy üveglencsés szemüveget is kaptunk ajándékba.

Utazás a Föld középpontja felé

színes feliratos amerikai kalandfilm, 92 perc, 2008

rendező: Eric Brevigre

szereplők: Brendan Fraser, Josh Hutcherson, Anita Briem

Kár, hogy a film Indiana Jones kalandjaira emlékeztet, csak itt a főhős tudós (Brendan Fraser) nem a régészet, hanem a geológia megszállottja. De a hasonlóság sajnos tovább folytatódik, például újból átélhetjük Indiana Jones híres csillés kocsis menekülési jelenetét, de legalább ezúttal háromdimenzióban.  Összességében a film mégis szórakoztató, de ez elsősorban az új technikának köszönhető. Ezért ne fukarkodjunk, szánjunk rá egy kicsit több pénzt, és 3D-s moziban nézzük meg a filmet, úgy garantáltan maradandó élményt fog nyújtani.

Hegedűs V. Rita Utazás a Föld középpontja felé színes feliratos amerikai kalandfilm, 92 perc, 2008

rendező: Eric Brevigre

szereplők: Brendan Fraser, Josh Hutcherson, Anita Briem -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva