Hírek

2008.09.17. 17:59

Hat megyei jogú város belvárosa újulhat meg

„Az eddigi legnagyobb szabású városrehabilitációs programról döntött a kormány, amelynek keretében 11 milliárd forintból hat megyei jogú város belvárosa újulhat meg. Ebből a pénzből a ráncfelvarrásnál többre futja” – jelentette be szerdán Molnár Csaba.

V. M.

A gazdasági tárca államtitkára szerint régi, évtizedes városfejlesztési álmok valósulhatnak meg. A program keretében a kaposvári, a győri, a szombathelyi, a nyíregyházi, a debreceni és a soproni belváros újulhat meg. „Új közösségi terek jöhetnek létre, megújítják a közszolgáltatási lehetőségeket, de lesz olyan város is, ahol parkolóház épül” – közölte. Az államtitkár példaként említette, hogy új funkciót kap a kaposvári mozi, megújul a soproni Tűztorony vagy a debreceni Romkert.

„Megújulhat Sopron történelmi belvárosa: a Fő tér felújítására 600 millió forintos támogatásban részesül” – jelentette be Kránitz László MSZP-s képviselő a rehabilitációra váró téren tartott sajtótájékoztatón.
A kormánydöntést minden soproni lokálpatrióta sikerének nevezte a jobboldali vezetésű város MSZP-s politikusa. A hírhez tartozik, hogy Kaposvár, Győr, Debrecen és Sopron élén van fideszes polgármester, és csak Szombathely és Nyíregyháza azonos színű a kormánnyal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva