Hírek

2008.09.07. 07:35

Hogy nem lett Agostyánban falusi turizmus?

A Tatától öt kilométerre fekvő Agostyán ugyan csodálatos fekvésű és mikroklímájú arborétumáról híres, de a gyanú szerint egészen más szándékkal kereste fel a településen ingatlant áruló lakókat egy budapesti székhelyű ingatlanforgalmazó cég területi képviselője még tavaly nyáron.

Vég M.

Az apróhirdetésre jelentkező kuncsaftoknak meggyőzően és mosolyogva adta elő, hogy a környéken egy német befektetői csoport 57 házat akar megvásárolni egy grandiózus falusi turizmusos üzlethez. „Tőlem regisztrációs díjként hatezer forintot, értékbecslésre pedig 48 ezer forintot kért el. Tudok olyan emberről is, akitől viszont ügyvédi költségre 300 ezer forintot is átvett” – mesélte lapunknak Thury Mária.

Teltek múltak a hónapok, azonban a németek csak nem akarták Agostyánban befektetni az uniós eurójukat. Pedig igazán megtehették volna, hiszen a török pusztítás után würzburgi és bambergi németekkel népesítették újra a falut. „A területi képviselő, ha felvette a telefonját, akkor mindig csak ígérgetett, de sem szeptemberben, sem októberben nem jött senki megnézni a házamat. Novemberben pedig állítólag a rossz idő miatt mondták le az utat” – mondta Thury Mária. Tőle tudtuk meg Wessely Péter telefonszámát is, aki a hölgy állítása szerint országos körözés alatt áll. „Az igaz, hogy már nem dolgozom a cégnél, de nem állok körözés alatt. Nem saját magamnak szedtem be a pénzt, hanem a cégnek. A befektetőkért pedig én nem tudok garanciát vállalni” – szögezte le az egykori területi képviselő.

Ezek után nem tehettünk mást, mint hogy tárcsáztuk az ingatlanforgalmazó cég interneten megtalálható számát. Az iroda tehát nem szűnt meg, nem költöztek el hirtelen ismeretlen helyre, ami néha megtörténik hasonló esetekben. „Feljelentést tettünk most augusztusban sikkasztás és okirathamisítás miatt. Mi elhatárolódunk a volt alkalmazottunktól, aki saját szakállára dolgozott. Viszont nem értem, hogy lehet még szabadlábon” – értetlenkedett Kelemen Zsolt ügyvezető.

Vég M. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva