Hírek

2008.09.09. 06:01

Húsz év után köszönnek el

Sokat szórakozott vele az Irigy Hónaljmirigy, de aztán beszólt a fiúknak, s azóta békén hagyják. Demjén Ferenc most nyolc napig az Adrián pihen, majd októbertől a V’Moto-Rock december végi búcsúkoncertjére készül.

Dián Tamás

– Decemberben újra összeáll a V’Moto-Rock. Visszatérés lesz, vagy búcsúkoncert?
– Az utóbbi. Pontosan húsz évvel ezelőtt oszlott fel a zenekar, s úgy gondoltuk, ennyi idő után már leülepedtek annyira az érzelmek, hogy közösen elköszönhessünk a közönségtől. De ez egyszer alkalom lesz, nem tervezünk folytatást. Nem készül új lemezünk, és turnézni sem fogunk. Nekünk csak múltunk van, közös jövőnk már nincs.

– Úgy hallani, egy új dal azért születik.
– Ezt még nem döntöttük el. Október végén kezdődnek a zenei próbák, akkor majd meglátjuk, hogy van-e bennünk ehhez elegendő ötlet.

– Ön a V’Moto-Rockban basszusgitározott, a szólókarrierjét viszont slágerek egész sora fémjelzi. Mi változott?
– Nem tudom, talán kicsit felszabadultabb lettem. Egy zenekarban mindig alkalmazkodni kell, s ez kicsit nyomasztott. Önálló fellépőként sokkal bátrabb és kísérletezőbb az ember. Meg aztán arra is rájöttem, hogy kicsi ország a miénk ahhoz, hogy csak egy réteget szórakoztassak. A slágerek mindenkihez eljutnak, ezt legjobban a koncertjeimen lehet tapasztalni. Ott nem csak idősek vannak, hanem szép számmal fiatalok is, akik mind kívülről fújják a dalokat. Ez nagyon jó érzés.

– Lesz új nagylemez?
– Igen, tavaszra tervezzük, de inkább csak presztízsből. Amióta ugyanis az internetről bárki mármilyen dalt lelophat, az eladási példányszámokra történő hivatkozás értelmét veszítette. Ezért inkább arra hajtok, hogy a koncertjeimen minél többen legyenek. Erre pedig szerencsére nem panaszkodhatok, mivel az utóbbi néhány hónapban ötven fellépésem volt.

– Az Irigy Hónaljmirigy előszeretettel szokta önt kifigurázni. Egyszer sem sértődött meg rajtuk?
– Sokáig nem érdekelt, hogy cikiznek, mivel úgy voltam vele, hogy a paródia is növeli a népszerűséget. De amikor azt láttam, hogy nem szállnak le rólam, azért odaszóltam nekik. Most úgy tűnik, békén hagynak.

– Mikor tud pihenni?
– Most. Még ma indulok hajókázni az Adriára. Évközben csak töredék időszakokra tudtam lazítani, így a mostani nyolc nap lesz számomra az igazi nyaralás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva