Hírek

2008.09.16. 08:50

Kedden 17 órától használható az M0-s új szakasza

Kedd délelőtt 10 órakor adják át az M0-s 26,5 kilométeres keleti szektorát. Az új körgyűrűrészlet Vecsés alól indul, és a 4-es számú főutat köti össze az M3-as autópályával. A forgalom 17 órától indulhat meg az új útszakaszon.

VGO – MTI

Kedd délelőtt rendezik meg az M0-s 26,5 kilométeres keleti szektorának hivatalos átadását. Az új útszakasz ünnepélyes átadásán Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is részt vesz. Az M0-s keleti szektorának hossza 26,5 kilométer. A kétszer kétsávos utat mindkét oldalon leállósávval, középütt elválasztó zónával alakították ki. A teljes szakaszt betonburkolattal látták el, így növelve az út teherbírását, amire a várhatóan intenzív tehergépjármű-forgalom miatt van szükség. A tervezett maximális sebesség a lakott övezeteken kívül 110 kilométer óránként.

Az M0-s keleti szektorának kiépítésével létrejött a kapcsolat az M1-es, az M5-ös, az M6-os, az M7-es és az M3-as autópálya között; a gyűrű új szakaszának megépülésével jelentősen csökkenthető a budapesti úthálózat túlterheltsége. A fővárost elkerülő M0-s gyűrű hossza immáron megközelíti a 80 kilométert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva