Hírek

2008.09.11. 15:19

Kétmilliárdos kár a hizlalóknak

„Mintegy kétmilliárd forint kárt okoz az idén a baromfiágazatnak és ötezer munkahelyet veszélyeztet a Négy Mancs állatvédő szervezet magyar liba- és kacsatömés ellen indított kampánya” – jelentette ki csütörtökön a Baromfi Terméktanács (BTT) elnöke.

É. S.

Bárány László közölte: évente Magyarországon mintegy 2500-2600 tonna liba- és kacsamájat állítanak elő kényszeretetéssel. A világ ilyen módon – töméses technológiával – előállított libamáj-termelésének mintegy 80 százalékát, 1800 tonnát Magyarországon termelik. „A Négy Mancs osztrák állatvédő szervezet offenzívája a termelést és a magyar tradíciókat veszélyezteti” – mondta Bárány László.

„Miként védi meg a hízottliba-tenyésztőket és a tenyésztői hálózatot a kormányzat?” – erre a kérdésre kérnek levélben választ az agrárminisztertől a csongrádi kisgazdák. Vincze László országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület Csongrád megyei elnöke tegnap elmondta: kezdeményezni fogják a parlamentben, hogy a kormány nyilvánítsa hungarikummá a libamájat, és már most minden olyan kezdeményezés mellé odaállnak, amely az ágazatot megmentheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva