Hírek

2008.09.17. 19:33

Kifizették a Zalabaromfi dolgozóinak elmaradt bérét

Kifizette csaknem 700 dolgozója elmaradt bérét szerdán a Zalabaromfi cégcsoport. Az összesen mintegy 53 millió forint kifizetését az tette lehetővé, hogy kedd este a zalaegerszegi cégcsoport számláit kezelő CIB Bank – amely korábban zárolta a folyószámlákat – megállapodott a Zalabaromfival.

É. S.

Olyan hírek is megjelentek, hogy a CIB megvásárolta a vállalatot a Dale-holdinghoz tartozó Gabonatranstól, azonban ezt a bank később cáfolta. Ezt az információt a dolgozók az agrártárcától kapták.

A cég munkavállalói és a beszállítók délelőtt még a CIB Bank épülete előtt tüntettek, és petíciót adtak át a pénzintézet képviselőjének. A beszállítók azt hangoztatták, hogy háromezer ember megélhetése vált bizonytalanná, így addig demonstrálnak, míg nem érnek el eredményt. A bank szóvivője ekkor még csak annyit árult el, hogy a bank mindent megtesz azért, hogy minél gyorsabb és megnyugtatóbb megoldás szülessen. A demonstrálók ezután az agrártárca épülete elé vonultak, és petíciójukat Gráf József miniszternek is átadták, hogy járjon el az érdekükben. Csak utólag derült ki, erre már nincs szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva