Hírek

2008.09.18. 09:16

Kovács Katalint megbünteti a klubja

Megbünteti klubja Kovács Katalin kajakost, aki egy arany- és egy ezüstéremmel, valamint egy negyedik hellyel a magyar küldöttség legeredményesebb tagja volt a pekingi olimpián – írja az Index internetes hírportál.

BAMA

Az MTK indoklása szerint Kovács azért számíthat prémiummegvonásra, mert cserbenhagyta klubját, és nem olyan összetételű négyesben vett részt Fábiánné Rozsnyói Katalin irányításával, amelyben MTK-s versenyzők voltak. Kovácson kívül még Paksy Tímea és Fazekas Krisztina áll a klub alkalmazásában, velük kellett volna a válogatón rajthoz állnia, ő viszont Janics Natasát, Kozák Danutát és Szabó Gabriellát választotta. Az egyesület még az olimpia előtt kezdeményezett fegyelmi eljárást a klasszis ellen, mert elhagyta edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint.

Kovács az olimpián már Sári Nándor irányításával három számban indult, ezt nem szerette volna Fábiánné. Egyesben negyedik lett, négyesben második, párosban pedig nyert Janics Natasával. „Katasztrofális és jogszerűtlen az eljárás – jelentette ki a kétszeres olimpiai bajnok jogi képviselője. – Eljárásjogi kifogásaink vannak, több sebből vérzik a határozat. Elég, ha csak abból indulunk ki, a klub alapszabálya nem ismeri a prémiummegvonást. Jelenleg ezzel sújtják ügyfelemet. Számításaink szerint több mint egymillió forintról van szó, de nem is ezen van a lényeg, hanem a sportemberekhez nem méltó, felháborító eljáráson” – nyilatkozta az Indexnek Fábry György, Kovács Katalin ügyvédje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva