Hírek

2008.09.26. 16:02

Lehallgatási ügy: mindenki feljelent mindenkit

A három évvel ezelőtti Mucuska-ügyhöz hasonlította a mostani adatgyűjtési ügyet a Fidesz, Szilvásy feljelentené Almássy-t, aki viszont a kizárását tekinti törvénytelennek és szintén feljelentést tesz.

Europress-összeállítás

Szilvásy feljelentené Almássy-t

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) vizsgálja, tegyen-e feljelentést jó hírnév megsértése miatt az Almássy Kornél MDF-es politikus által csütörtökön elmondottakkal kapcsolatban - közölte kérdésre válaszolva Szilvásy György, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.

Szilvásy György hangsúlyozta: ami a politikus szájából elhangzott, az tarthatatlan rágalom, mert az NBH-nak nincs kommandós egyenruhája, nem tud telefonbeszélgetéseket blokkolni, nincs fegyverzete és jelvénye sem. Almássy Kornél csütörtökön több ügyet is az NBH-val hozott kapcsolatba, például azt, hogy - mint mondta - Balla Györgynél, az MDF Somogy megyei elnökénél megjelent egy  fegyveres, kommandós egyenruhát viselő, NBH-s jelvénnyel rendelkező férfi.

Almássy törvénytelennek tekinti kizárását az MDF-ből

Törvénytelennek és ezáltal semmisnek tekinti az MDF-frakcióból történő pénteki kizárását Almássy Kornél; a politikus pénteken közölte ezt az MTI-vel. Almássy Kornél közleményében arra hivatkozik, hogy pénteken nem lehetett sem frakció-, sem elnökségi ülés, hiszen ő, mint a frakció és az elnökség tagja arra meghívót nem kapott.

"Mindezek értelmében az én esetleges kizárásomról az országos választmány jogosult dönteni, nem pedig Herényi Károly frakcióvezető. Így továbbra is MDF-frakciótag, MDF-alelnök, budapesti elnök maradtam, és ezen jogkörömet ma és a holnapi országos gyűlésen is gyakorolni fogom" - hangsúlyozta a politikus.

A kizárásról Herényi Károly tájékoztatta korábban az MTI-t; mint mondta, a kizárás a frakcióból a párt alapszabálya szerint a pártból való kizárást is jelenti. Almássy Kornél közölte: nem lepődött meg Herényi Károly nyilatkozatán, hiszen a frakcióvezető, "mint azt a független magyar bíróság megállapította, komoly gyakorlattal rendelkezik a frakcióból történő törvénytelen kizárásokkal."

Herényi Károly "modernkori Marosán Györgyként zárja ki azokat egy jobboldali pártból, akik nem támogatják a baloldallal, vagy homályos baloldali hátterű szervezettel történő szövetségkötést" - fogalmazott a közleményében a politikus. A közleményből az is kiderül, hogy Herényi Károly letiltatta Almássy Kornél telefonját, és az általa kiadott parlamenti belépőket is.

Fidesz: az eljárás ugyanaz, mint a "Mucuska-ügyben"

Az ellenzéki párt  szerint ugyanazt a forgatókönyvet alkalmazza az akkori és a mostani  titokminiszter, fideszes politikusok besározására, mint a három évvel ezelőtti Mucuska-gate idején.

A fideszes Németh Zsolt és Révész Máriusz - akiknek a 2005-ben nyilvánosságra került Mucuska-ügyben hallgatták le a telefonbeszélgetéseit - arról beszélt, hogy akkor és most is ugyanaz volt a módszer: lehallgattak ellenzéki politikusokat, majd pártpolitikai célra próbálták hasznosítani a felvételeket, hogy besározzák a Fideszt.

A két politikus emlékeztetett arra, hogy az ügyben jogerősen pert nyertek Tóth András volt titokminiszter ellen személyiségi jogaik megsértése miatt. Ugyanakkor bejelentették, hogy ugyanebben az ügyben most kártérítési pert is indítanak a Miniszterelnöki Hivatal ellen, mert szerintük így lehet rávenni a kormányt, hogy ne használja pártpolitikai célokra a titkosszolgálatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva