Hírek

2008.09.01. 16:01

Lezárják a fél útpályát a gazdák Tuzsérnál

Félpályás útlezárással adnak újabb nyomatékot csütörtökön az ipari alma nettó 30 forintos kilónként felvásárlási árára vonatkozó követelésüknek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei almatermelő gazdák, amennyiben addig nem tudnak megegyezni a feldolgozókkal.

mti

Eszerint szeptember 4-én déltől van lehetőségük az almatermelőknek a 4-es főút Tuzsér melletti szakaszának félpályás lezárására.

Tilki Attila, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye országgyűlési képviselője, Fehérgyarmat polgármestere szerint az almatermesztők és -feldolgozók közötti megegyezés Szabolcs-Szatmár-Bereg megye számára létkérdés, mivel nagyon sokan élnek a mezőgazdaságból, és amennyiben nincs megegyezés, sok ember egzisztenciája válik bizonytalanná, és szociális válság alakul ki.

Az almatermesztő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gazdálkodók megbízottai kedden egyeztetnek ismét Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterrel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva