Hírek

2008.09.12. 10:14

Massa a vb-cím felé tart?

A viharos végkifejletű Belga Nagydíj után a Forma–1-es mezőny hét végén idei utolsó európai futamához érkezik.

AS

A Belga Nagydíj annak is köszönheti népszerűségét, hogy ott mindig eseménydús verseny zajlik. Azt azért senki nem gondolta, hogy a viharos kifejezés ezúttal nem csak az időjárásra vonatkozik majd. A múlt vasárnapi versenyen a spai pálya igazolta legendás hírét. Volt ott minden: párharc, hirtelen jött zápor, szabálytalan előzés, Hamilton büntetése, Massa sikere. Az ünnepélyes eredményhirdetés után pár órával kiderült, hogy az ominózus Räikkönen–Hamilton-párharc során a mclarenes pilóta az egyik előzésnél jogosulatlan előnyt élvezett, ezért bokszutca áthajtásos büntetést kapott, időeredményéhez 25 másodpercet írtak hozzá. Így a vb-éllovas brit elvesztette első helyét, a ferraris Massa javára. A McLaren-istálló persze fellebbezett, a Nemzetközi Automobil Szövetség pedig megígérte, hogy még a szeptember 28-i Szingapúri Nagydíj előtt dönt. Egyébként nemcsak a Hamilton-ügytől hangos a Forma–1, hanem a lehetséges pilótacseréktől is. Alonsoról tudni vélik, hogy aláírt a BMW-hez, de a Honda neve is szóba került, mint lehetséges váltás. A Ferrarihoz valószínűleg nem megy a spanyol, hiszen ott mindkét pilótának 2010-ig szerződése van. Heidfeldről azt tartják, hogy ő ülhetne be Alonso renault-s székébe, így helyet cserélne a spanyollal. A Renault másik pilótája, Piquet sincs biztonságban.

Lehet, neki is másik csapatot kell keresnie. Még öt verseny, és a Brazil Nagydíjjal véget ér a szezon. Vasárnap 14 órától Monzában, a Ferrari hazai pályáján mérkőznek a versenyzők. Érdekesség, hogy a tavalyi viadal mégis totális mclarenes sikert hozott. A monzai gyors pálya, melynek négy pontján a pilóták a 300 km/órás sebességet is túlhaladják. Éppen ezért az erős motorral rendelkező autók lesznek fölényben. Fontos szerep jut a fékeknek is, hiszen a száguldó autóknak a kanyarok előtt kicsi a tapadásuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva